01 may 2022, 12:30 views 2459
2022 va fi în Chișinău Anul lucrătorului medical
01 may 2022, 12:30 views 2459

2022 va fi în Chișinău Anul lucrătorului medical

Anul 2022 va fi în Chișinău Anul lucrătorului medical, transmite MOLDPRES.

În ultima ședință a Consiliului Municipal s-a decis ca 2022 să fie declarat Anul lucrătorului medical, inițiativa autorităților publice locale vine în semn de recunoștință și apreciere pentru angajații din sistemul medical municipal.

Potrivit primăriei, prin această măsură se dorește atragerea atenției societății asupra eforturilor depuse de cadrele medicale din instituțiile municipale de profil în activitatea lor cotidiană de înaltă responsabilitate pentru sănătatea populației.

În această ordine de idei, primarul Ion Ceban și-a exprimat respectul pentru toți angajații sistemului medical din capitală. Potrivit edilului, din martie 2020, medicii din Chișinău demonstrează în fiecare zi că sunt eroi în halate albe, având în vedere că 70% din toată presiunea la nivel național pe profilul COVID a fost pe instituțiile strategice din municipiu. Astfel, în anul curent autoritățile municipale urmează să realizeze diverse activități în susținerea cadrelor medicale, în contextul modernizării infrastructurii din sfera medicală, a logisticii, amenajării spațiilor pentru angajați etc.

Conform deciziei adoptate, Direcția generală asistență medicală și socială urmează să elaboreze și să aprobe un plan de acțiuni dedicat Anului lucrătorului medical în municipiul Chișinău.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Chisinau , 2022 , medicina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.