Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 ianuarie 2022, 12:30 views 2434
2022 va fi în Chișinău Anul lucrătorului medical
05 ianuarie 2022, 12:30 views 2434

2022 va fi în Chișinău Anul lucrătorului medical

Anul 2022 va fi în Chișinău Anul lucrătorului medical, transmite MOLDPRES.

În ultima ședință a Consiliului Municipal s-a decis ca 2022 să fie declarat Anul lucrătorului medical, inițiativa autorităților publice locale vine în semn de recunoștință și apreciere pentru angajații din sistemul medical municipal.

Potrivit primăriei, prin această măsură se dorește atragerea atenției societății asupra eforturilor depuse de cadrele medicale din instituțiile municipale de profil în activitatea lor cotidiană de înaltă responsabilitate pentru sănătatea populației.

În această ordine de idei, primarul Ion Ceban și-a exprimat respectul pentru toți angajații sistemului medical din capitală. Potrivit edilului, din martie 2020, medicii din Chișinău demonstrează în fiecare zi că sunt eroi în halate albe, având în vedere că 70% din toată presiunea la nivel național pe profilul COVID a fost pe instituțiile strategice din municipiu. Astfel, în anul curent autoritățile municipale urmează să realizeze diverse activități în susținerea cadrelor medicale, în contextul modernizării infrastructurii din sfera medicală, a logisticii, amenajării spațiilor pentru angajați etc.

Conform deciziei adoptate, Direcția generală asistență medicală și socială urmează să elaboreze și să aprobe un plan de acțiuni dedicat Anului lucrătorului medical în municipiul Chișinău.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , 2022 , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
584 locuitori

Tarasova este un sat din cadrul comunei Solonceni, raionul Rezina. Satul Tarasova este situat la o distanță de 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 584 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.