09 july 2021, 12:30 views 1887
Capitala ar putea avea un muzeu a lui Grigore Vieru
09 july 2021, 12:30 views 1887

Capitala ar putea avea un muzeu a lui Grigore Vieru

În cadrul unei ședințe la Primărie, a fost prezentată schița de proiect privind construcția muzeului „Grigore Vieru”, transmite Noi.md cu referire la curentul.md.

În muzeu vor fi expuse lucrurile poetului, va fi reprodus cabinetul de lucru al poetului și salonul pentru oaspeți. Totodată, în incinta muzeului, Primăria își propune construirea unei săli de expoziții, care va găzdui evenimente culturale.

„Schița de proiect privind restaurarea muzeului, urmează a fi supusă dezbaterilor publice, pentru consultarea opiniei societății civile și a experților referitor la conceptul elaborat.

Proiectul urmează a fi implementat cu sprijinul oferit de partenerii din Romînia, dar în acest sens avem mai multe discuții”, spune Primarul General al Capitalei, Ion Ceban.

Clădirea muzeului este amplasată la intersecția str. Alexei Mateevici și str. Mihai Eminescu și este un monument de arhitectură de însemnătate locală, introdus în 1995 în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău.

Source: noi.md

Keywords:

Grigore Vieru , muzeu , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
596 locuitori

Alexandru cel Bun este un sat din cadrul comunei Voloviţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 596 de oameni. Satul Alexandru cel Bun a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.