20 august 2021, 11:30 views 3148
La ce etapă este amenajarea parcului de la intersecţia str. Sarmizegetusa şi bd. Cuza Vodă
20 august 2021, 11:30 views 3148

La ce etapă este amenajarea parcului de la intersecţia str. Sarmizegetusa şi bd. Cuza Vodă

În scurt timp, terenul de 4,4 ha din inima sectorului Botanica va fi de nerecunoscut. Este vorba de parcul de la intersecţia str. Sarmizegetusa şi bd. Cuza Vodă, unde acum muncitorii lucrează la amenajare.

În prezent, în zonă se execută lucrări de pavarea trotuarelor exterioare din adiacentul parcului, de menajarea parcării, se finalizează lucrările de betonare a băncilor în jurul scenei. De asemenea, continuă instalarea bordurilor, se finisează în varianta albă aleile pietonale și continuă procesul de trasare a rețelelor electrice pentru instalarea pilonilor de iluminat. Între timp se execută betonarea fundației pentru instalarea grupului sanitar public.

„În continuare urmează lucrări ca instalarea sistemului de irigare, instalarea sistemului de iluminat public, amenajarea unei zone de expoziţii unde se vor desfăşura evenimentele, instalarea mobilierului urban, conectarea zonei la wi-fi, montarea camerelor de supraveghere video, amenajarea terenului de joacă pentru copii, amenajarea unui teren de fitness, un teren amenajat pentru plimbarea cîinilor și amenajarea locurilor de parcare", a declarat Ceban.

Edilul spune că în fiecare sector se intervine cu lucrări de reabilitare și creare a zonelor destinate recreării și de îmbunătățire a infrastructurii pentru sporirea confortului chișinăuienilor și oaspeților capitalei.

Source: noi.md

Keywords:

Scuar , Chisinau , amenajare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
525 locuitori

Solnecinoe este un sat din cadrul orașului Camenca, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 161 km de Chișinău. Populaţia satului Solnecinoe alcătuia 525 de oameni în anul 2000. Satul Solnecinoe a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.