07 june 2021, 11:30 views 2666
Străzile din municipiul Chișinău vor fi răcorite pe timp de caniculă
07 june 2021, 11:30 views 2666

Străzile din municipiul Chișinău vor fi răcorite pe timp de caniculă

Primăria municipiului Chișinău va trece la spălarea străzilor atunci cînd temperaturile vor trece de 30 grade.

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a anunțat că a stabilit graficul de spălare a străzilor și orarul de intervenție în cazul temperaturilor de peste 30 grade - cînd betonul asfaltic cedează din cauza transportului public.

"Am stabilit graficul de spălare a principalelor artere rutiere din municipiul Chișinău, necesar pentru răcorirea betonului asfaltic. Meteorologii ne anunță că urmează zile caniculare, cu temperaturi care se vor ridica la peste 30 de grade", a spus Mihalache. Potrivit oficialului, dincolo de curățarea arterelor din capitală, spălarea drumurilor este necesară pentru a înlătura căldura excesivă.

În același timp, Mihalache a declarat că, în săptămîna trecută, au fost efectuate mai multe lucrări de asfaltare și înlăturare a neconformităților de pe străzile municipiului. "În acest moment sîntem gata să începem lucrările pe strada Belinski, unde au fost amenajate trotuarele și vrem să turnăm masa de asfalt de uzură", a precizat el.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Chisinau , caldura , primaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
282 locuitori

Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.