13 april 2021, 11:20 views 3740
Au început lucrările de betonare a albiei rîului Bîc
13 april 2021, 11:20 views 3740

Au început lucrările de betonare a albiei rîului Bîc

Au început lucrările de betonare a albiei rîului Bîc în preajma podului din strada Petru Rareș, iar în acest an, potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, urmează ca malurile și albia rîului, porțiunea dintre străzile P. Rareș și M. Viteazul, să fie betonate.

„Măsurile sînt luate pentru ca rîul să fie îngrijit și curățat și să nu mai ajungă în halul în care era pînă anul trecut. Lucrările sînt efectuate conform proiectului de curățare a albiei rîului Bîc. Mijloacele financiare pentru realizarea proiectului sînt prevăzute atît din bugetul municipal cît și de la Fondul Ecologic Național. Toate lucrările inițiate anul trecut pe rîul Bîc au ca scop eliminarea riscului de inundații a străzii Albișoara, dar și evitarea acumulării nămolului pe albia rîului”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, anul trecut au fost efectuate lucrări de curățare integrală a rîului pe porțiunea M. Viteazul - Feredeului, de unde au fost extrase peste 6000 de tone de nămol, dintre care 4000 de tone au fost evacuate de pe porțiunea unde nu au fost betonate malurile.

În total au fost curățați peste 2 km de rîu din circa 18 km care se află pe teritoriul municipiului. În prezent Primăria Chișinău lucrează asupra unui concept de revitalizare integrală a rîului Bîc.

Source: noi.md

Keywords:

riuri , Bîc , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1435
Populația:
1087 locuitori

Rîşcova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Rîşcova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1087 de oameni. Satul Rîșcova a fost menționat documentar în anul 1435.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.