|
Ceban a comentat propunerea de a majora prețul călătoriei în transportul public
Candidatul pentru funcția de primar al capitalei spune că orice opțiune de modificare a tarifului trebuie să vină în corespundere cu, cel puțin, trei lucruri principiale.
Este vorba despre majorarea salariilor și pensiilor, asigurarea de către transportatori a unor servicii de calitate și respectarea de către ei a unui orar strict. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi" de la TVR Moldova.
„În mod normal ar putea fi examinată opțiunea cînd transportul public ar trebui să fie și gratuit. Aceste majorări dacă se produc trebuie să fie corelate cu majorările la salarii și pensii. Să acopere în exclusivitate cheltuielile oamenilor care nu au de unde să plătească", a spus Ion Ceban.
El a menționat că la propunerea fracțiunii PSRM în CMC, astăzi peste 77 de mii de oameni din capitală beneficiază de compensații pentru călătorie în transportul public, iar aceste facilități trebuie păstrate.
„Oamenii nu au cum să plătească. Sînt oameni care primesc pensia de 1500 de lei, iar factura iarna vine de 2500 de lei și atunci de unde să mai aibă și pentru transport, și pentru îmbrăcăminte, și pentru alimentație? Aici trebuie să avem o susținere pentru ei deoarece plătim impozite și vrem să vedem un serviciu în atenția acestor oameni", a precizat Ceban.
Candidatul a menționat că administratorii microbuzelor trebuie să presteze servicii calitative de transport, deoarece în condițiile actuale nu poate fi vorba despre majorări de tarife.
„Vreau servicii de calitate, nu aceste maxi-taxi care creează dezastru pe străzi. Eu sînt în favoarea troleibuzelor, autobuzelor și microbuzelor care să aparțină unei întreprinderi municipale sau două, cum ar fi Regia Transport Electric sau Parcul Urban de Autobuze. Nu aș fi împotriva transportului privat, dar tot transportul trebuie să corespundă unor standarde. Trebuie să fie curat, amenajat, vara trebuie să funcționeze sistemul de aer condiționat, iar iarna să fie cald", a spus candidatul.
Ion Ceban a mai adăugat că microbuzele trebuie să circule după un orar strict.
„Chiar dacă au contracte prestatorii de aceste servicii în care scrie că au obligația să meargă pînă la o anumită oră, ei iau orele de vîrf în care bucșesc aceste unități de transport și aici avem și probleme de securitate. Vedeți ce se întîmplă în trafic? Am avut și multe cazuri triste în acest sens", a menționat Ion Ceban.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1738
- Populația:
- 484 locuitori
Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.
Comments
(0)