|
Chișinăuienii cer restaurarea și redeschiderea fostei școli Nr. 6 (Video)
Fosta școală ruso-moldovenească Nr. 6, situată pe bulevardul Cuza-Vodă, 17/3 din sectorul Botanica, care a fost închisă de mai mult 5 ani, trebuie restaurată și redeschisă.
De această opinie sînt locuitorii din zonă, plîngîndu-se că, din cauza închiderii acestei școli, copiii lor trebuie să meargă la școală în alte cartiere. În același timp, clădirea distrusă a școlii Nr.6 s-a transformat acum într-un refugiu pentru narcomani și pe teritoriul ei este doar murdărie, iar o asemenea vecinătate îi sperie pe cetățeni, transmite Noi.md.
Autorul emisiunii "Mecanismul de acțiune„ cu Elena Levițkaia-Pahomova, care în copilărie a frecventat școala ruso-moldovenească nr. 6, a descris în detaliu în reportajul său despre istoria acestei școli și despre soarta sa actuală de neinvidiat. Ea a remarcat că nimeni nu are nevoie de această școală acum, dar la începutul anilor 80 ai secolului trecut, era destul de dificil să te înscrii la ea.
Ea a reamintit că, după ce școala a fost închisă, au existat mai multe adresări către autoritățile orașului, cu o cerere de a da clădirea în chirie. În 2015, s-a decis transferul clădirii liceului teoretic Orizont. Cu toate acestea, deoarece procedura de transfer a avut loc fără o licitație publică, decizia Consiliului Municipal Chișinău a fost protestată. Ca urmare, școala fantomă, deja închisă, a continuat să "devoreze" fondurile bugetare. A fost închisă din cauza costului ridicat al întreținerii, însă banii pentru salariul paznicului și director, precum și pentru reparații se găseau. Sumele erau de sute de mii de lei.
Potrivit unor informații, s-a decis transferarea clădirii fostei școli Nr. 6 Ministerului Afacerilor Interne. Decizia a fost luată, ar trebui să se emită un act de transfer al obiectului. Dar aceste informații sînt verificate acum la autoritățile oficiale.
Elena Levițkaia-Pahomova a menționat că declarațiile oficialilor că nu există suficienți studenți în cartierul fostei școli N6 nu sînt adevărate. Aceasta este o zonă dens populată, chiar are și clădiri noi. Sînt mulți copii acolo. Toată lumea se plînge că trebuie să meargă la școală în alte cartiere. Localnicii cred că ar trebui să existe o școală, așa cum a fost înainte. Acum, clădirea este goală, este în stare nefuncțională, iar acest lucru este teribil", a remarcat jurnalista.
Autoarea emisiunii "Mecanismul de acțiune" de pe canalul NTV-Moldova, a sugerat că probabil teritoriul școlii închise, precum și teritoriile adiacente pentru terenurile sportive, va fi transferat pentru construirea unei clădiri rezidențiale. "În țara noastră, dacă nu totul, atunci se vinde mult, în special, memoria, școlile, educația", a spus ea cu tristețe.
Trebuie remarcat faptul că, acum o săptămînă, portalul Noi.md a ridicat problema fostei școli Nr. 6 și a publicat un material cu fotografii și video.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 86 locuitori
Hîrtop este un sat din cadrul comunei Băiuș raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 86 de oameni. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1925.
Comments
(0)