23 february 2019, 15:10 views 16916
Iluminatul public pe Viaduct a fost modernizat
23 february 2019, 15:10 views 16916

Iluminatul public pe Viaduct a fost modernizat

Instalațiile de iluminat public de pe strada Ciuflea și Viaduct din centrul capitalei au fost inaugurate ieri seara după ce au fost modernizate. Proiectul a costat bugetul municipal 1,7 milioane de lei.

Pe parcursul lunii curente, pe aceste sectoare au fost instalate 154 corpuri de iluminat. Ca rezultat, cheltuielile pentru energia electrică vor fi mai mici cu 45%.

Prezent la inaugurare, primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a menționat că zona de referință este una aglomerată, îndeosebi Viaductul, cu trafic sporit, unde frecvent sînt înregistrate accidente rutiere. Astfel, municipalitatea a decis că acest segment să fie modernizat prin iluminat stradal, chiar de la începutul anului curent.

Potrivit Primăriei capitalei, în prezent, lucrări de modernizare a iluminatului public se mai desfășoară pe străzile Muncești, Kiev, Calea Moșilor, bulevardul Moscova și tronsonul Grădina Botanică - bulevardul Dacia.

Totodată, pe bulevardul Mircea cel Bătrân, străzile Ion Creangă, Alba - Iulia și Parcul Valea Trandafirilor au fost deja executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, pentru asta fiind cheltuite 5,2 mln de lei din cele 14 milioane prevăzute în buget.

Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul public și pe străzile Calea Ieșilor și sectorul Budești 2.

Source: moldpres.md

Keywords:

iluminare , pod , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
254 locuitori

Floricica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cantemir și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 254 locuitori. Satul Floricica a fost înființat în anul 1946.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.