27 november 2018, 12:05 views 10393
Podul ce leagă Durleştii de Chișinău se află în stare avariată
27 november 2018, 12:05 views 10393

Podul ce leagă Durleştii de Chișinău se află în stare avariată

Podul care asigură legătura dintre Durleşti şi Chișinău a ajuns în stare avariată. Acesta nu a fost reparat de mai bine de 40 de ani. Potrivit autorităților, au fost găsite fondurile necesare pentru reabilitarea podului, însă lucrările propriu zise vor începe abia în primăvară.

Localnicii au insistat mult timp să fie rezolvată problema.

„Acest pod este necesar cel puţin unui număr de o mie de persoane, care locuiesc în preajmă, pentru că este cel care leagă Durleştii de Chișinău".

„De două ori pe săptămînă aici vine ambulanța. Și cum va merge mașina pe aici?

„Este o problem foarte gravă, pentru că există cinci străzi aici și nu va trece nici o ambulanță și nici la lucru nu te poţi deplasa".

Autoritățile au decis să închidă podul pentru transport.

„Potrivit experților, podul urmează să fie închis urgent. Circa 915 de mii de lei au fost alocați pentru reparația sa. În curînd vom anunţa o licitaţie", a declarat primarul de Durleşti, Eleonora Şaran.

Populaţia oraşului Durleşti numără aproximativ 23 de mii de locuitori.

Source: publika.md

Keywords:

pod , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1808
Populația:
2567 locuitori

Etulia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Etulia Nouă, Etulia și loc.st.c.f. Etulia. Localitatea se află la distanța de 113 km de municipiul Comrat și la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2567 de oameni. Satul Etulia a fost menționat documentar în anul 1808.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.