26 june 2018, 12:06 views 13734
Ce spune Plahotniuc despre invalidarea alegerilor
26 june 2018, 12:06 views 13734

Ce spune Plahotniuc despre invalidarea alegerilor

Alegerile din Chișinău s-au desfășurat liber și democratic, asta chiar dacă au fost unele încălcări ale legislației.

Totuși, invalidarea scrutinului este un precedent periculos și pentru PDM. Aceasta este reacția președintelui Partidului Democrat din Moldova la decizia Curții Supreme de Justiție, care a menținut hotărîrile instanțelor inferioare, de invalidare a mandatului lui Andrei Năstase.

Într-un interviu acordat pentru Timpul.md, Plahotniuc a declarat că "aceasta decizie de invalidare devine un precedent extrem de periculos pentru toate partidele, inclusiv pentru PDM. Nu putem exclude ca în alegerile parlamentare să ne trezim chiar noi cu astfel de situații".

Liderul democraților a dezvăluit că asupra formațiunii și Guvernului s-au făcut presiuni mari pentru a influența magistrații să valideze rezultatele alegerilor. „Decizia de invalidare este foarte periculoasă și nedreaptă. Dar să ceri Guvernului să rezolve problema prin implicare în actul de justiție e la fel de periculos", a spus politicianul.

Source: timpul.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
672 locuitori

Slobozia-Rașcov este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Camenca și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Slobozia-Rașcov alcătuia 672 de oameni în anul 2012. Satul Slobozia-Rașcov a fost înființat în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.