07 march 2017, 14:15 views 3950
Numărul de rute cu crengi evacuate a depășit în două luni media pentru un an
07 march 2017, 14:15 views 3950

Numărul de rute cu crengi evacuate a depășit în două luni media pentru un an

Muncitorii întreprinderilor municipale au evacuat timp de două luni în jur de șase mii de rute cu crengi din curțile blocurilor și de pe teritoriile adiacente, în comparație cu circa cinci mii care sunt evacuate în medie pe an. Cel mai mare volum de muncă este în sectorul Botanica.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat la ședința operativă de la Primărie că după intemperiile din luna aprilie muncitorii de la întreprinderile municipale au muncit suplimentar pentru a salubriza curțile și spațiile adiacente. Deocamdată situația rămîne problematică în sectorul Botanica, unde ar mai fi nevoie de aproximativ două luni pentru a reuși evacuarea tuturor crengilor căzute.

Petru Gontea a mai spus că muncitorii de la alte întreprinderi îi vor ajuta pe gestionarii fondului locativ, unde situația e mai complicată. Autoritățile îndeamnă și locatarii să se implice, cel puțin în zilele de odihnă.

Șeful Direcției a menționat că, în paralel, au loc lucrări de pregătire către sezonul rece. Sunt reparate acoperișurile, fiind depuse eforturi pentru a urgenta aceste lucrări.

Source: ipn.md

Keywords:

Chisinau , copac

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
2370 locuitori

Băhrineşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Băhrineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 140 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2370 de oameni. Satul Băhrineşti a fost menționat documentar în anul 1547.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.