05 april 2016, 17:10 views 7963
În Valea Morilor s-a stabilit Moș Ion (Foto)
05 april 2016, 17:10 views 7963

În Valea Morilor s-a stabilit Moș Ion (Foto)

În ajunul Sărbătorilor Pascale organizația Chisinau is ME continuă să bucure chișinăuienii cu creații din domeniul artei stradale. De această dată, echipa creativă a decis să metamorfozeze un transformator de pe faleza lacului din parcul Valea Morilor în personajul folcloric Moș Ion.

Muralul reprezintă un bătrânel îmbrăcat în straie de sărbătoare, cărunt, cu musteață deasă și aranjată, ochi ageri, încadrați într-o expresie îngândurată, sprijinit atent într-un baston. Acesta îl întruchipează pe personajul central din anecdota „Moș Ion Roată" de Ion Creangă, inspirată de deputatul de pe timpurile unirii principatelor din 1859- Ion Roată.

Amintim că, recent, Chisinau is ME a realizat alte 2 picturi murale pe scuturile transformatoare din parcul Valea Morilor, prima reprezentându-l pe renumitul personaj Guguță, iar următoarea- o prietenă care i-ar ține companie.

Source: orasulmeu.md

Keywords:

parc , desen , Valea Morilor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
5500 locuitori

Gura Galbenei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Gura Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5500 de oameni. Satul Gura Galbenei a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.