22 april 2016, 11:15 views 6589
Trecerile din Capitală, capcane pentru pietoni
22 april 2016, 11:15 views 6589

Trecerile din Capitală, capcane pentru pietoni

Trecerile pietonale din Capitală au devenit extrem de periculoase. Din cauza ninsorilor şi a ploilor marcajul s-a şters, iar sute de oameni au ajuns de la începutul anului sub roţile maşinilor, dintre care 20 au decedat chiar dacă traversau strada regulamentar. Autorităţile spun că nu au reuşit să efectueze lucrările de marcare din cauza vremii nefavorabile.

Majoritatea trecerilor pietonale din Capitală au marcajul şters. Oamenii spun că le este frică să traverseze strada. Iar cele mai periculoase străzi sunt Calea Ieşilor, şoseaua Hînceşti şi bulevardul Dacia.

În șapte din zece accidente produse pe trecerile de pietoni de vină au fost șoferii.

Inspectorii de patrulare spun însă că lipsa marcajului nu îi absolveşte pe şoferi de pedeapsă.

"Fiecare trecere pentru pietoni este marcată cu un indicator și indicatorul este clar, vizibil cât pe timp de noapte, atât și pe timp de zi. Mai mult joacă rolul pentru pietonii marcajul acesta care se aplică pe partea carosabilă. Însă pentru conducătorii auto în primul și în primul rând trebuie să atragă atenția la indicatoarele rutiere", a spus inspectorul de patrulare, Pavel Apostol.

Autoritățile municipale dau asigurări că de săptămâna viitoare vor începe lucrările de marcare a trecerilor. În acest scop, în bugetul municipal au fost prevăzute 16 milioane de lei. De la începutul anului peste 223 de pietoni au fost loviți pe trecerile din Capitală, iar 25 dintre aceştia au decedat.

Source: www.prime.md

Keywords:

pietoni , pericol , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.