12 march 2015, 17:12 views 7008
Primarul Chișinăului cere suspendarea protestelor
12 march 2015, 17:12 views 7008

Primarul Chișinăului cere suspendarea protestelor

Într-un demers adresat organizatorilor protestelor din Piața Marii Adunări Naționale, cetățeanului Liviu Vovc și Platformei „DA", primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, solicită suspendarea desfășurării acțiunilor din centrul Chișinăului pentru perioada 1 decembrie 2015 – 15 ianuarie 2016, relatează NOI.md cu referire la administrația publică locală.

Potrivit primarului general, administraţia publică locală nu-şi doreşte o dispută cu organizatorii protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar dacă legea acordă prioritate autorităţilor publice la desfăşurarea manifestărilor oficiale. Din acest motiv, evenimentele din data de 1 decembrie, inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea iluminatului de sărbătoare, au fost organizate în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului".

În acelaşi timp, anumiţi agenţi economici solicită autorizarea organizării pe perioada sărbătorilor de iarnă a unui patinoar în centrul oraşului, precum şi instalarea unor elemente de joacă pentru copii. În plus, agentul economic care deja în mod tradiţional amenajează patinoarul din Piaţă a depus declaraţie prealabilă în acest sens încă pe 18 ianuarie 2014, avînd, prin urmare, prioritate la desfăşurarea acţiunii.

Edilul capitalei mai menţionează că Primăria ar putea desfăşura în continuare manifestaţiile de iarnă în zona de lîngă Arcul de Triumf, însă consideră că organizarea acţiunilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale ar asigura crearea unei adevărate atmosfere de sărbătoare locuitorilor municipiului.

În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă subliniază că Primăria consideră ilegale manifestaţiile din preajma Parlamentului Republicii Moldova şi Ministerului Agriculturii şi pledează pentru eliberarea definitivă a spaţiilor respective.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
502 locuitori

Lopatna este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Orhei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Lopatna a fost menționat documentar în anii 1772-1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.