02 april 2015, 14:10 views 7785
Sala cu orgă va fi restaurată
Photo: venividi.ru
02 april 2015, 14:10 views 7785

Sala cu orgă va fi restaurată

În luna mai 2015 vor începe lucrările de restaurare a Sălii cu Orgă. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul unei şedinţe de lucru care a avut loc ieri la Ministerul Culturii.

După cum a povestit directoarea Sălii cu Orgă Larisa Zubcu, până în luna martie va fi elaborat proiectul general de restaurare, în care intră: reparaţia acoperişului, finisarea cupolei, restaurarea faţadelor, amenajarea teritoriului. Executarea lucrărilor de reconstrucţie din exteriorul clădirii va dura un an şi jumătate. De asemenea, vor fi reparate încăperile din demisol: sălile de repetiţii, birourile de administraţie şi băile. Lucrările vor fi efectuate din mijloacele financiare acordate la sfîrşitul anului trecut de către Guvernul României în sumă de un milion de euro.

În lunile martie–aprilie va fi organizat concursul de selectare a antreprenorului care va executa lucrările de restaurare.

În 2014, la Sala cu Orgă au fost schimbate reţelele inginereşti: apeductul, sistemul de încălzire, instalaţia antiincendiară, firele de electricitate şi altele. Pentru executarea acestor lucrări din bugetul de stat s-au cheltuit două milioane de lei.

Source: tv7.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
231 locuitori

Zloți este o loc.st.c.f. din cadrul comunei Codreni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Loc.st.c.f. Zloți a fost înființată în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.