18 august 2014, 16:32 views 13877
Clădirile din Chişinău vor fi vopsite doar în alb
Photo: noi.md
18 august 2014, 16:32 views 13877

Clădirile din Chişinău vor fi vopsite doar în alb

Fațadele blocurilor de locuit din capitală nu vor mai putea fi reabilitate după bunul plac al locatarilor, ci în conformitate cu regulile instituie de Primărie. O dispoziție în acest sens a fost adoptată de autoritățile municipale și urmează să fie semnată astăzi, notează NOI.md.

Potrivit noilor reglementări, arhitecții vor trebui să respecte o anumită gamă cromatică a fațadelor. Este vorba de culoarea albă și derivatele acesteia.

„Ne dorim un Chișinău fără culori stridente, fără culori țipătoare, care distorsionează aspectul orașului. Primăria va insista de acum încolo ca fațadele clădirilor să fie predominant în culori deschise, gen alb, și nu culori țipătoare. Aș vrea să punem în aplicare ceea ce avem în imnul orașului Chișinău – „orașul meu cu umeri albi de piatră", a spus primarul Dorin Chirtoacă.

Clădirile care au fost deja reparate fără a se ține cont de noile prevederi vor rămîne astfel pînă la următoarea renovare, a precizat primarul. Potrivit lui Chirtoacă, noile reguli privind gama cromatică a fațadelor vor fi aplicate cu strictețe în centrul capitalei, așa cum se procedează în orașele europene.

„Din 1990 încoace a apărut gustul moldovenilor. Un nou trend în construcții și arhitectură, care nu este explicabil în context european, dar el există și la țară, și la oraș", a menționat Chirtoacă.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
601 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şofranovca și Cîşla. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Cîșla a fost înființat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.