29 march 2012, 14:55 views 6545
29 march 2012, 14:55 views 6545

Сonsilierii au interzis propaganda homosexualităţii în raionul Basarabeasca

Pe teritoriul raionului Basarabeasca trebuie să fie interzisă oficial propaganda homosexualităţii. Cu cererea de a adopta o astfel de decizie s-a adresat la consilierii Consiliului raional clerul bisericilor ortodoxe. Apelul a fost prezentat de vice-preşedintele raionului Ivan Achiruș.

După cum a menționat protopopul Bisericii Sf. Nicolae părintele Dumitru, problema nu ține de preferinţele politice, ci de decizia pe care o va adopta Consiliul. Potrivit preotului, consilierii ar trebui nu doar să interzică manifestațiile homosexualilor în Basarabeasca, dar și să-şi exprime atitudinea față de Legea antidiscriminare, asupra adoptării căreia  insistă susţinătorii Alianţei pentru Integrare Europeană. Aprobînd Legea în general, slujitorii bisericii insistă asupra modificării articolului cu ​​privire la drepturile minorităţilor sexuale.

Că legea nu poate fi adoptată în forma ei actuală au fost de acord toți consilierii. Dar Stepan Surdu a cerut să nu fie neglijate, în acelaşi timp și drepturile omului, chiar dacă acesta are o orientare sexuală diferită. Această declaraţie vice-preşedintele raionului a apreciat-o ca susținere a homosexualilor de către consilier.

 

Sursa: www.bas-tv.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1801
Populația:
471 locuitori

Curătura este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti. Satul Curătura este situat la o distanță de 15 km de orașul Șoldănești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 471 de oameni. Prima atestare a satului Curătura datează din anul 1801.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.