19 september 2011, 16:27 views 5578
19 september 2011, 16:27 views 5578

Ședinta Consiliului Regional pentru dezvoltare Sud

Şedinta de Constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud desfaşurată în or. Cimişlia cu participarea reprezentanților APL de nivelul 1 şi 2 şi ai ONG-urilor din sudul republicii, s-a început cu mulțumiri din partea ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcîiilor, Marcel Raducan. El a subliniat faptul că regiunea de Sud a Moldovei s-a prezentat la cel mai înalt nivel comparativ cu regiunele de nord şi centru a țării.

Un aspect important discutat în cadrul sedinței a fost alegerea Consiliului Regional Sud în fruntea căruia a fost numita presedintele Consiliului Raional Leova, Efrosinia Gretu.

Ulterior membrii Agenției au vorbit despre o serie de proiecte finanțate de Fondul Național de Dezvoltare Regionala şi rolul Consiliului Regional Sud şi Agenției de Dezvoltare Regională în realizarea proiectelor regionale care la moment sînt în fază de implimentare. Printre acestea cele mai costisitoare proiect este Turismul sportiv pentru promovarea imaginii regiunii. Consolidarea cooperării regionale între raioanele Căuşeni, Cimişlia, ştefan Vodă, creşterea competitivităţii în promovarea modului sănătos de viaţă, pregătirea sportivilor de performanţă şi prestarea serviciilor în cadrul turismului sportiv prin edificarea Centrului de Tineret şi Sport în oraşul Căuşeni, bugetul caruia constituie mai mult de 30 de mln. de lei. Al doilea proiect este construcţia sistemelor de canalizare, staţiilor de pompare şi reconstrucţia sistemelor de aprovizionare cu apă în satul Ecaterinovca r-ul Cimislia unde costul proiectului este în valoare de 21 mln. de lei. Raionul Basarabeasca s-a bucurat de un proiect mai ieftin. Este vorba despre renovarea podului peste rîul Cogîlnic şi a drumului adiacent cu o lungime de 320 de metri.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
2240 locuitori

Podoimița este un sat din cadrul comunei Podoima din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 144 km de Chișinău. Populaţia satului Podoimița alcătuia 2 240 oameni în anul 2000. Satul Podoimița a fost menționat documentar în anul 1769.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.