23 december 2022, 15:00 Classical music views 1123
Aproape 1.500 de bălțeni vor primi ajutor financiar
23 december 2022, 15:00 Classical music views 1123

Aproape 1.500 de bălțeni vor primi ajutor financiar

Aproape 1.500 de bălțeni vor primi ajutor financiar în perioada rece a anului din bugetul municipal. O decizie în acest sens a fost votată astăzi de consilieri. Astfel, în perioada noiembrie-martie, beneficiarii vor ridica cîte 700 de lei lunar, adică o sumă totală de 3.500 de lei.

„Vorbim mai întîi de toate de persoanele care au atins vîrsta standardă de pensionare, pensia cărora nu depășește mărimea de 3 600 de lei. Vorbim și despre persoanele încadrate în grad de dizabilitate sever și accentuat, stabilit fără termen, gradul întîi și doi de dizabilitate, inclusiv persoanele care au afecțiunea de dezabilitate din copilărie”, a menționat Veronica Munteanu, șef Direcția Generală Sănătate, Asistența Socială și Protecția Familiei, transmite nordnews.md.

De ajutor vor beneficia persoanele care nu primesc suport financiar în perioada rece a anului din partea statului.

„O condiție de bază este că persoanele respective nu trebuie să fie beneficiari a ajutorului pentru perioada rece de la bugetul de stat.

Pentru acele familii care din anumite motive nu pot să beneficieze de suport din partea statului pentru sezonul de încălzire, pot să se adreseze către Direcția Generală Asistență Socială Sănătate și Protecție a Familiei pentru a fi examinată cererea respectivă”, a mai adăugat Veronica Munteanu.

Bătrînii spun că stau în rînd pentru a depune actele necesare în speranța că vor primi ajutor din partea primăriei.

„Anul trecut mi-a fost dat acest ajutor, după care mi s-a refuzat. Acum totul de la capăt. Am scris cerere, dar cînd va fi acceptată și dacă voi primi ajutor, nu cunosc”, a zis o locuitoare a orașului.

„-În că nu am primit.”

-„Dar ați depus cerere?”

-„Da.”

-„Anul trecut ați primit?”

-„Da. ”

Amintim că, circa 40 de mii de familii din R. Moldova vor beneficia, timp de șase luni, de un suport financiar suplimentar de 700 de lei din partea statului.

Source: noi.md

Keywords:

Balti , ajutor material

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XVIII-lea
Populația:
825 locuitori

Albota de Jos este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Jos, Hagichioi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 825 de oameni. Satul Albota de Jos a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.