Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 decembrie 2022, 15:00 Muzica clasica views 540
Aproape 1.500 de bălțeni vor primi ajutor financiar
23 decembrie 2022, 15:00 Muzica clasica views 540

Aproape 1.500 de bălțeni vor primi ajutor financiar

Aproape 1.500 de bălțeni vor primi ajutor financiar în perioada rece a anului din bugetul municipal. O decizie în acest sens a fost votată astăzi de consilieri. Astfel, în perioada noiembrie-martie, beneficiarii vor ridica cîte 700 de lei lunar, adică o sumă totală de 3.500 de lei.

„Vorbim mai întîi de toate de persoanele care au atins vîrsta standardă de pensionare, pensia cărora nu depășește mărimea de 3 600 de lei. Vorbim și despre persoanele încadrate în grad de dizabilitate sever și accentuat, stabilit fără termen, gradul întîi și doi de dizabilitate, inclusiv persoanele care au afecțiunea de dezabilitate din copilărie”, a menționat Veronica Munteanu, șef Direcția Generală Sănătate, Asistența Socială și Protecția Familiei, transmite nordnews.md.

De ajutor vor beneficia persoanele care nu primesc suport financiar în perioada rece a anului din partea statului.

„O condiție de bază este că persoanele respective nu trebuie să fie beneficiari a ajutorului pentru perioada rece de la bugetul de stat.

Pentru acele familii care din anumite motive nu pot să beneficieze de suport din partea statului pentru sezonul de încălzire, pot să se adreseze către Direcția Generală Asistență Socială Sănătate și Protecție a Familiei pentru a fi examinată cererea respectivă”, a mai adăugat Veronica Munteanu.

Bătrînii spun că stau în rînd pentru a depune actele necesare în speranța că vor primi ajutor din partea primăriei.

„Anul trecut mi-a fost dat acest ajutor, după care mi s-a refuzat. Acum totul de la capăt. Am scris cerere, dar cînd va fi acceptată și dacă voi primi ajutor, nu cunosc”, a zis o locuitoare a orașului.

„-În că nu am primit.”

-„Dar ați depus cerere?”

-„Da.”

-„Anul trecut ați primit?”

-„Da. ”

Amintim că, circa 40 de mii de familii din R. Moldova vor beneficia, timp de șase luni, de un suport financiar suplimentar de 700 de lei din partea statului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Balti , ajutor material

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
4106 locuitori

Văsieni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văsieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ialoveni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4106 oameni. Satul Văsieni a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.