12 december 2021, 12:00 Conception Of The Blessed Virgin Mary Anne views 1975
Punctul de Asistență Medicală Urgentă din localitatea Călinești, Fălești a fost renovat
12 december 2021, 12:00 Conception Of The Blessed Virgin Mary Anne views 1975

Punctul de Asistență Medicală Urgentă din localitatea Călinești, Fălești a fost renovat

Sediul Punctului de Asistență Medicală Urgentă din localitatea Călinești, raionul Fălești a fost renovat. Ca rezultat, vor avea parte de condiții de muncă îmbunătățite 13 angajați, dintre care: patru felceri, patru infirmieri, patru șoferi și un îngrijitor de încăpere, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, angajații centrului de la Călinești vor deservi 10 sate, cu o populație de aproximativ 10 mii de locuitori.

Lucrările de reparație capitală a edificiului au început în mai curent și au fost finalizate recent. Încăperea cu o suprafață totală de circa 186 mp a fost conectată la apeduct, canalizare, încălzire, electricitate.

Sediul renovat dispune de săli de alertă, de păstrare a medicamentelor, de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, saloane sanitare și camere auxiliare pentru întreținere, care sunt asigurate cu echipamentul necesar și cu mobilier nou. De asemenea, a fost construit un garaj pentru două autosanitare.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
956 locuitori

Horjeşti este un sat din cadrul comunei Cărpineni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Horjești a fost menționat documentar în anul 1442.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.