|
Photo: chronica.md |
Chișinăul înainte de război, prin ochii unui cunoscut fotograf
Echipa proiectului interactiv Chronica, în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor, publică o serie de fotografii a orașului Chișinău, imagini din 1947 a lui Lev Raskin, care vă vor permite să călătoriți în timp și să descoperiți centrul istoric și monumentele de arhitectură care s-au mai păstrat.
Scuarul Gării Feroviare din orașul Chișinău.
Chișinău, vedere din avion.
Aspectul exterior al clădirii Ministerului Educației.
Clădirea de pe str. Kiev (astăzi Muzeul Național de Artă al Moldovei de pe str. 31 august 1989).
Aspectul străzii Zerkalnaia din or. Chișinău.
Aspectul unei străzi din Buiucani.
Clădirea Institutului Agricol ”M. V. Frunze” de pe strada A. Șciusev.
Aspectul clădirii pe str. Podolscaia (astăzi str. București).
Reamintim că biblioteca electronică a site-ului www.moldoveni.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria, cultura și civilizația Moldovei din cele mai vechi timpuri pînă în prezent.
Un motor de căutare avansată le oferă vizitatorilor acces la această bibliotecă bogată, ce conţine diferite informaţii la temele site-ului, inclusiv şi la cele referitoare la: muzică, film, literatură, artă, obiceiuri, bucătărie, natură, arhitectură și alte aspecte din trecutul și prezentul Moldovei.
Biblioteca audio - conține peste 2000 piese muzicale. Oferim vizitatorilor posibilitatea să asculte muzica compozitorilor din Moldova, cîntece în interpretarea vedetelor autohtone, să cînte karaoke şi să asculte cărţile audio de care sînt interesaţi.
Biblioteca video - permite vizitatorilor să vizioneze întreaga arhivă de filme artistice, documentare, cronici de producţie autohtonă, filme în desen animat și alte categorii de materiale video. Biblioteca video conține peste 400 de pelicule.
Galeria foto - conține peste 4000 imagini și reprezintă ghidul Dvs. prin Moldova, care vă ajută să descoperiţi frumuseţea plaiului.
Publicaţii - acest compartiment al bibliotecii include mai mult de 1500 publicații la toate compartimentele şi temele site-ului, care vor fi completate permanent, inclusiv şi cu ajutorul Dvs.
Documente istorice –acest compartiment al bibliotecii include culegeri de documente istorice și articole la subiect care va fi completat permanent, inclusiv şi cu ajutorul Dvs.
Informaţiile stocate în Bibliotecă sînt actualizate continuu, precizate, inclusiv şi cu ajutorul Dvs., al utilizatorilor. Noi le vom fi recunoscători acelor vizitatori ai site-lui care vor participa la completarea Bibliotecii cu materiale noi, în format text, foto, audio şi video.
Vizitaţi pagina bibliotecii şi asiguraţi-vă că e într-adevăr o alegere bună!
Biblioteca site-ului este la dispoziţia Dvs., dragi prieteni!
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1892
- Populația:
- 816 locuitori
Mereni este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 816 oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1892.
Comments
(0)