13 february 2024, 15:00 Martisor views 857
Mai mulți copaci de salcîm, tăiați ilegal în raionul Dondușeni
13 february 2024, 15:00 Martisor views 857

Mai mulți copaci de salcîm, tăiați ilegal în raionul Dondușeni

Inspectorii de mediu din Dondușeni au desfășurat recent razii, în rezultatul cărora au identificat un caz de tăiere și sustragere ilegală a masei lemnoase în pădurea gestionată de primăria satului Scăieni.

Inspectorii de mediu au găsit mai multe cioate ale arborilor de specia salcîm, tăiați în mod ilegal de către persoane necunoscute, notează Noi.md.

Volumul masei lemnoase tăiat ilegal a fost evaluat la 10,715 m3. Prejudiciul cauzat mediului constituie 7293,60 lei.

Totodată, și în fîșia forestieră de protecție gestionată de primăria comunei Tîrnova, au fost găsite cioate ale arborilor de specii diferite, tăiați în mod ilegal de către persoane necunoscute. Prejudiciul cauzat mediului constituie 1216,80 lei.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului reiterează că aceste cazuri reprezintă un semnal de alarmă cu privire la necesitatea intensificării eforturilor pentru protejarea mediului înconjurător.

Source: noi.md

Keywords:

copac , Dondușeni , Defrișare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
1010 locuitori

Băiuş este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cociulia Nouă și Băiuş. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Băiuș a fost menționat documentar în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.