19 october 2015, 16:20 How to choose wine views 7859
Filipeni, Hănășenii Noi și Leova vor avea acces la apă pentru irigare (Foto)
19 october 2015, 16:20 How to choose wine views 7859

Filipeni, Hănășenii Noi și Leova vor avea acces la apă pentru irigare (Foto)

Fermierii din localitățile Filipeni, Hănășenii Noi și Leova vor avea acces la apă pentru irigare grație noului sistem de irigare reconstruit în cadrul Programului Compact al Guvernului SUA. Noul sistem a fost inaugurat la data de 16 octombrie în prezența fermierilor, reprezentanților Fondului Provocările Mileniumului Moldova, autorităților publice locale, companiilor de construcție și de ingineri.

Noul sistem de irigare Leova va putea asigura cu apă circa 980 de hectare, iar datorită prevederilor tehnice ale sistemului, producătorii agricoli vor putea să investească resurse proprii și să extindă suprafața irigată cu încă 312 hectare. Sistemul renovat dispune de 2 stații de pompare dotate cu 9 pompe performante, un bazin de acumulare cu o capacitate de 12 mii metri cubi și o rețea de distribuție cu o lungime totală de circa 33 km. Sistemul este dotat cu echipamente electronice de control al regimului de lucru al pompelor, ceea ce permite eficiență și flexibilitate în procesul de distribuire a apei pentru irigare.

Source: provincial.md

Keywords:

apa , sistem , fermieri , SUA

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
11473 locuitori

Grigoriopol este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 53 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 11 473 locuitori. Orașul Grigoriopol a fost întemeiat în anul 1792.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.