30 october 2017, 15:53 Beef dishes views 15269
Zeci de pomicultori şi-au dat întîlnire la cea de-a treia ediție a Festivalului Copăcel
30 october 2017, 15:53 Beef dishes views 15269

Zeci de pomicultori şi-au dat întîlnire la cea de-a treia ediție a Festivalului Copăcel

În satul Zaim, din raionul Căușeni, s-a desfăşurat cea de-a treia ediție a Festivalului Copăcel. Zeci de agricultori au venit la eveniment cu diverse soiuri de pomi fructiferi.

Sergiu Cernat este unul dintre ei. De 15 ani bărbatul altoieşte puieţi, iar acum a venit să-şi promoveze producţia.

"Tot absolut ce vedeți pe masă noi avem în vînzare pomi fructiferi. Prune, pere, mere, gutui. Avem prună chino-japoneză. O prună tîrzie care tot crește la noi în Moldova", a declarat pomicultorul Sergiu Cernat.

El spune că munca de pomicultor cere multă răbdare. Anual, bărbatul produce aproximativ 30.000 de puieți. Soiurile autohtone se vînd cu pînă la 25 de lei, iar cele de import sunt de 2 ori mai scumpe.

"Avem cumpărători care vin de peste hotare și cumpără de la noi. Noi nu exportăm. Nu dovedim în Moldova să realizăm marfa care o facem noi", a spus Sergiu Cernat, pomicultor.

Festivalul a atras o mulţime de vizitatori, care au plecat acasă cu diverse soiuri de puieți.

Pentru cei care au participat la eveniment a fost organizat şi un concert la care au participat ansamblurile folclorice din raion.

Festivalul Copăcel a fost organizat de autoritățile locale. Evenimentul a avut loc anume în această perioadă întrucât coincide cu sezonul de plantare a puieţilor.

"Promovăm, să spunem așa, un brand local "Copăcelul de Zaim" și anume puieții pomilor fructiferi. De la Pirinei și pînă în Caucaz, copăcei de la Zaim la sigur găsiți", a declarat primarul satului Zaim, Ion Veste.

În satul Zaim, din raionul Căuşeni, sunt 30 de pomicultori.

Source: publika.md

Keywords:

Festival , Căușeni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1866
Populația:
30 locuitori

Marian este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Marian alcătuia 30 de oameni în anul 2008. Satul Marian a fost menționat documentar în anul 1866.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.