17 october 2022, 11:00 views 1591
Trei localități din țară și-au ales primarii
17 october 2022, 11:00 views 1591

Trei localități din țară și-au ales primarii

Duminică, 16 octombrie, au avut loc alegerile locale noi în trei localități din Republica Moldova.

Potrivit datelor preliminare publicate de către Comisia Electorală Centrală (CEC), primarii candidați din partea Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Democrat din Moldova au obținut cîte un mandat.

În Satul Sălcuțaraionul Căușeni au fost procesate 1.256 voturi valabil exprimate. Astfel, candidata Liliana Bacal, susținută de Partidul Liberal Democrat din Moldova, a învins în cursa electorală cu 64,31%.

În comuna Braniște, raionul Rîșcani, a cîștigat candidatul din partea Partidului Democrat din Moldova. Veaceslav Popa a obținut 44,66% din cele 574 de voturi valabil exprimate.

La secția de vot din Comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia au fost procesate 473 de voturi valabil exprimate, în rezultatul cărora candidatul Burduh Vitalie din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a obținut 50,63% din voturi, iar Savanu constrantin susținut de Partidul Acțiune și Solidaritate s-a ales cu 49,37%.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare.

În cazul în care niciun candidat nu întrunește această condiție, în termen de 2 săptămîni va avea loc al doilea tur de scrutin cu 2 candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Source: noi.md

Keywords:

CEC , alegeri , primar

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
38 locuitori

Fedoseevca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Fedoseevca alcătuia 38 de oameni în anul 2006. Satul Fedoseevca a fost înființat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.