O sărbătoare dulce la Sadova

O sărbătoare dulce la Sadova

Cu cele mai aromate, mai mari și mai dulci capșuni sînt așteptați, pe 29 mai, producătorii de căpșuni, dar și apicultorii din regiunea Ungheni, Nisporeni și Călărași la Sadova. Aici va avea loc cea de a treia ediție a "Sărbătorii căpșunii și a mierii".

Specialiștii de la Direcția Agricultură, Relații Funciare și Cadastru Călărași susțin că au făcut deja invitații pentru producătorii de căpșuni și miere din cele trei raioane, dar și din altele. "Sper că în acest an va fi cel puțin ca și anul trecut, cînd producătorii au rămas mulțumiți de cantitatea de produse vîndute, iar vizitatorii – de calitatea acestora", a declarat Anatolie Vulpe, șeful Direcției Agricultură, după care a adăugat: "Poate va fi chiar mai bine, pentru că, de data aceasta, ne-au promis că vor participa mai mulți producători. Numai din Sadova vor fi 13".

În acea zi, ei vor putea să-și amplaseze și să-și amenajeze exponatele începînd cu ora șapte dimineața. După ce deschiderea oficială a sărbătorii, la ora 10.00, cei prezenți vor putea să viziteze expozițiile, să discute cu producătorii și să achiziționeze produsele dorite.

Nu vor lipsi nici concursurile tradiționale. Va fi premiată cea mai mare căpșună, cea mai delicioasă miere, cele mai delicioase bucate din căpșune și din miere, cel mai amenajat pavilion. Doritorii vor avea posibilitatea să viziteze plantațiile de căpșuni, să facă un schimb de experiență direct cu producătorii.

Reamintim că, anul trecut, Sărbătoarea căpșunii și a mierii de la Sadova a coincis cu cea din Chișinău, care a avut același generic. Atunci, specialiștii de la Direcția Agricultură din Călărași și-au propus să-și legitimeze sărbătoarea, ca "să nu mai poată nimeni organiza un festival cu această denumire". "Încă nu am reușit să facem acest lucru, dar sper ca, pînă la sfîrșitul anului curent, să reușim. Procedura este de durată și costisitoare", a explicat Anatolie Vulpe.

Source: www.expresul.com

Keywords:

sarbatoare , căpșuna , mierea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1659
Populația:
2795 locuitori

Mitoc este un sat şi comună din raionul Orhei. Mitoc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2795 de oameni. Satul Mitoc a fost menționat documentar în anul 1659.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.