28 mai 2016, 14:45 „Mama limbii românești” views 4887
O sărbătoare dulce la Sadova
28 mai 2016, 14:45 „Mama limbii românești” views 4887

O sărbătoare dulce la Sadova

Cu cele mai aromate, mai mari și mai dulci capșuni sînt așteptați, pe 29 mai, producătorii de căpșuni, dar și apicultorii din regiunea Ungheni, Nisporeni și Călărași la Sadova. Aici va avea loc cea de a treia ediție a "Sărbătorii căpșunii și a mierii".

Specialiștii de la Direcția Agricultură, Relații Funciare și Cadastru Călărași susțin că au făcut deja invitații pentru producătorii de căpșuni și miere din cele trei raioane, dar și din altele. "Sper că în acest an va fi cel puțin ca și anul trecut, cînd producătorii au rămas mulțumiți de cantitatea de produse vîndute, iar vizitatorii – de calitatea acestora", a declarat Anatolie Vulpe, șeful Direcției Agricultură, după care a adăugat: "Poate va fi chiar mai bine, pentru că, de data aceasta, ne-au promis că vor participa mai mulți producători. Numai din Sadova vor fi 13".

În acea zi, ei vor putea să-și amplaseze și să-și amenajeze exponatele începînd cu ora șapte dimineața. După ce deschiderea oficială a sărbătorii, la ora 10.00, cei prezenți vor putea să viziteze expozițiile, să discute cu producătorii și să achiziționeze produsele dorite.

Nu vor lipsi nici concursurile tradiționale. Va fi premiată cea mai mare căpșună, cea mai delicioasă miere, cele mai delicioase bucate din căpșune și din miere, cel mai amenajat pavilion. Doritorii vor avea posibilitatea să viziteze plantațiile de căpșuni, să facă un schimb de experiență direct cu producătorii.

Reamintim că, anul trecut, Sărbătoarea căpșunii și a mierii de la Sadova a coincis cu cea din Chișinău, care a avut același generic. Atunci, specialiștii de la Direcția Agricultură din Călărași și-au propus să-și legitimeze sărbătoarea, ca "să nu mai poată nimeni organiza un festival cu această denumire". "Încă nu am reușit să facem acest lucru, dar sper ca, pînă la sfîrșitul anului curent, să reușim. Procedura este de durată și costisitoare", a explicat Anatolie Vulpe.

Sursa: www.expresul.com

Cuvinte cheie:

sarbatoare , căpșuna , mierea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.