02 november 2016, 14:30 Bird dishes views 7300
Consiliile raionale din Moldova vor colabora cu municipalităţi din Estonia
02 november 2016, 14:30 Bird dishes views 7300

Consiliile raionale din Moldova vor colabora cu municipalităţi din Estonia

O delegaţie a Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova, din componenţa căreia au făcut parte reprezentanţii consiliilor raioanelor Criuleni, Făleşti şi Leova, a efectuat recent o vizită de studiu în Estonia, în scopul stabilirii contactelor cu municipalităţile din Estonia şi lansării unor proiecte comune.

Membrii delegaţiei moldovenești au avut întrevederi cu autorităţile locale din comuna Antsla, Rae şi Saue, au vizitat şcoli, grădiniţe, complexe culturale şi alte obiecte educaţionale, au făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea locală şi aplicarea proiectelor în diferite domenii. Au întreprins o vizită la Parlamentul Estoniei, unde au avut o întrevedere cu deputatul Einar Vallbaum.

În cadrul vizitei, a fost semnat un Memorandum de înţelegere între Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova și Asociaţia Municipalităţilor din Estonia.

Vizita a fost organizată în colaborare cu Asociaţia Municipalităţilor din Estonia.

Source: trm.md

Keywords:

Estonia , cooperare , raioane

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
79 locuitori

Vancicăuţi este un sat din cadrul comunei Cepeleuți, raionul Edineț. Satul Vancicăuți este situat la o distanță de 27 km de orașul Edineț și la 226 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 79 de oameni. Satul Vancicăuți a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.