20 september 2013, 11:03 Traditional dishes views 14864
20 september 2013, 11:03 Traditional dishes views 14864

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în satul Goteşti

Foto: tv7.md

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în satul Goteşti, raionul Cantemir. Aproape zece case riscă să se prăbuşească într-o prăpastie adîncă de aproape 40 de metri, care s-a format în urma ploilor şi alunecărilor de teren, relatează tv7.md. Autorităţile s-ar putea apuca de lucru deja în cateva zile – groapa continuă să se surpe.

Totul s-a întîmplat după ce vara aceasta a plouat mult peste normă. Digul din preajma localităţii s-a rupt repetat, iar apa s-a scurs prin reveni spre groapă şi a măcinat nisipul.

Autoritatile au convocat azi şedinţa Servicilor Excepţionale. Investigaţiile au dezvăluit că principala problemă ar fi în digul din preajma localităţii – agentul economic care l-a reconstruit nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiunile.

După aproape două ore de discuţii, autorităţile au decis să ceară premierului ţării permisiunea de a decreta stare de urgenţă în localitate. Aşadar, lucrările ar putea demara în cel mult 10 zile.

În pericol se află şi o porţiune de cale ferată din preajamă, dar şi traseul Cahul-Chişinau, aflat la doar 200 de metri de prăpastie. Anterior, proiectul de lichidare a consecinţelor era estimat la peste 5 milioane de lei. După ploile din ultimele zile, însă, specialiştii spun că lucrările ar putea costa circa 9 milioane de lei – iar banii ar putea fi alocaţi din fondul de rezervă. În satul Goteşti locuiesc peste şapte mii de oameni.

Source: tv7.md

Keywords:

pericol , natura , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
142 locuitori

Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.