26 january 2021, 15:00 views 3801
Mai mulți copaci din Rezervația „Plaiul Fagului”, tăiați
26 january 2021, 15:00 views 3801

Mai mulți copaci din Rezervația „Plaiul Fagului”, tăiați

În rezervația „Plaiul Fagului” ar fi fost defrișați mai mulți copaci. Despre aceasta a fost sesizat activiștii de la „Democrația Acasă”, care au și publicat mai multe imagini pe care le-au obținut.

Ulterior, aseară activistul Vasile Costiuc a mers la fața locului, unde ar fi urmat să fie evacuați copacii care au fost tăiați. Acesta a alertat și polițiștii, care au intervenit la fața locului, transmite tv8.md.

„După ce am publicat fotografii cum sînt tăiați copacii în rezervație acum seara m-au telefonat și mi-au spus că sînt încărcate lemnele și evacuate de aici. Mașina e plină cu lemne, l-au încărcat și se duc”, a declarat Vasile Costiuc într-o intervenție live pe Facebook.

Vasile Costiuc a declarat că ar fi fost agresat de un angajat al rezervației și a depus o plîngere la poliție.

„Au vrut să-mi ia telefonul, m-a lovit în spate, dar am reușit să fug”, a relatat Vasile Costiuc polițiștilor.

Rezervația științifică „Plaiul Fagului” este o arie protejată amplasată în raionul Ungheni, în apropiere de satul Rădenii Vechi. S-a constatat că componentă floristică din cadrul teritoriului acestei rezervații este unicală.

Source: tv8.md

Keywords:

copac , Defrișare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.