Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 ianuarie 2021, 15:00 views 3938
Mai mulți copaci din Rezervația „Plaiul Fagului”, tăiați
26 ianuarie 2021, 15:00 views 3938

Mai mulți copaci din Rezervația „Plaiul Fagului”, tăiați

În rezervația „Plaiul Fagului” ar fi fost defrișați mai mulți copaci. Despre aceasta a fost sesizat activiștii de la „Democrația Acasă”, care au și publicat mai multe imagini pe care le-au obținut.

Ulterior, aseară activistul Vasile Costiuc a mers la fața locului, unde ar fi urmat să fie evacuați copacii care au fost tăiați. Acesta a alertat și polițiștii, care au intervenit la fața locului, transmite tv8.md.

„După ce am publicat fotografii cum sînt tăiați copacii în rezervație acum seara m-au telefonat și mi-au spus că sînt încărcate lemnele și evacuate de aici. Mașina e plină cu lemne, l-au încărcat și se duc”, a declarat Vasile Costiuc într-o intervenție live pe Facebook.

Vasile Costiuc a declarat că ar fi fost agresat de un angajat al rezervației și a depus o plîngere la poliție.

„Au vrut să-mi ia telefonul, m-a lovit în spate, dar am reușit să fug”, a relatat Vasile Costiuc polițiștilor.

Rezervația științifică „Plaiul Fagului” este o arie protejată amplasată în raionul Ungheni, în apropiere de satul Rădenii Vechi. S-a constatat că componentă floristică din cadrul teritoriului acestei rezervații este unicală.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

copac , Defrișare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
1353 locuitori

Bogdanovca Veche este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1353 de locuitori. Satul Bogdanovca Veche a fost menționat documentar în anul 1760.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.