29 december 2014, 10:48 views 10915
Locuitorii din Grătiești au protestat împotriva acțiunilor autorităților locale
Photo: publika.md
29 december 2014, 10:48 views 10915

Locuitorii din Grătiești au protestat împotriva acțiunilor autorităților locale

Zeci de locuitori ai comunei Grătieşti s-au adunat astăzi în faţa primăriei,unde au protestat împotriva mai multor decizii ale Consiliului local.

Protestatarii spun că aleșii locali ar fi pus la cale o schemă frauduloasă prin care anumitor persoane le sunt atribuite în proprietate terenuri.

"Un teren public a fost schimbat în privat. Valorea reală a acestuia este mult mai mică. Potrivit specialiştilor diferenţa este de circa 5 milioane de lei", a spus o persoană.

Oamenii mai spun că deseori şedinţele Consiliului local Grătieşti au loc în secret: "Suntem indignați și cerem ca toate proiecte de hotărâre, ordinea de zi a reuniunilor consilierilor să fie publicate. Vrem să știm tot ce se întâmplă în administrația locală".

Primarul localității, Andrei Florica, respinge acuzațiile și dă asigurări că toate deciziile consilierilor locali sunt perfect legale.

"Leegea permite să schimbăm terenurile din proprietate publică în privată", a precizat edilul localităţii.

După protest, oamenii i-au înmânat primarului o petiţie în care au trecut toate cerinţele lor.

Source: www.publika.md

Keywords:

Moldova , localitati , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
3111 locuitori

Satul Costuleni este un sat și comună din raionul Ungheni. Costuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Este amplasat la o distanţă de 18 km de oraşul Ungheni şi la circa 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3111 oameni. Satul Costuleni a fost întemeiat în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.