20 june 2021, 13:00 views 2703
Proprietarii pensiunilor de la Vadul lui Vodă au pierderi din cauza vremii nefavorabile
20 june 2021, 13:00 views 2703

Proprietarii pensiunilor de la Vadul lui Vodă au pierderi din cauza vremii nefavorabile

Veniturile proprietarilor de pensiuni şi piscine s-au redus în ultima perioadă. Din cauza ploilor abundente numărul clienţilor este mai mic cu peste 60 la sută faţă de aceeaşi perioada a anului trecut. Şi administratorii de terase spun că din cauza ploilor au pierderi mari.

OLGA SARIVAN, reporter TVR Moldova: Plaja de la Vadul lui Voda, atât de populară în sezonul estival, este acum aproape pustie. Dacă în alţi ani, oamenii mişunau pe plajă, dornici să se bronzeze, acum vin doar cei care vor să se plimbe.

La fel de pustii sunt pensiunile şi piscinele din această zonă.

DANIELA FOROS, managerul unei pensiuni: În comparaţie cu alţi ani s-a redus din numărul clienţilor. Avem clienţi puţini şi timpul nu ne este prieten, anul acesta. Dar noi suntem gata de sezon. Avem piscină caldă cu apă care se încălzeşte, are 26 de grade, şezlonguri oferim cazare în camere duble.

Şi terasele sunt goale din cauza ploilor care nu mai contenesc.

ANDREI SURDU, proprietar de terasă: Vedeţi că lume nu este pe plajă, cheltuielile prevăzute pentru că e obiect sezonier trebuie să le faci, să vopseşti, să găteşti, să pregăteşti localul, să angajezi lucrători. Noi lucrăm în minus,noi astăzi lucrăm în minus. Avem pierderi.

Proprietarii de pensiuni şi hoteluri încearcă totuşi să găsească soluţii pentru a atrage clienţi. Unii au deschis şi centre de recuperare după Covid-19, cu camere saline şi capsule cu oxigen.

DANIELA FOROS, managerul unei pensiuni: Anul acesta pensiunea noastră a venit cu o noutate pe piaţă referitor la sănătate. Sunt nişte capsule cu oxigen,care îmbunătăţes starea de sănătate şi circulaţia sanguină.

Vremea rea afectează şi veniturile comercianţilor de băuturi răcoritoare şi îngheţată.

Meteorologii spun că nici săptămâna viitoare nu scăpăm de ploile puternice şi de temperaturile anormal de mici pentru această perioadă a anului.

Source: tvrmoldova.md

Keywords:

Vadul lui Vodă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
55 locuitori

Rădulenii Noi este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 55 de oameni. Satul Rădulenii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.