18 april 2012, 14:45 views 4511
18 april 2012, 14:45 views 4511

Rogozin consideră că Transnistria ar trebui să participe în procesele de integrare în spațiul post-sovietic

Transnistria, care astăzi trebuie să-și restabilească economia ar urma să devină motorul proceselor de integrare.Acest lucru a fost declarat, astăzi, de către viceprim-ministrul rus şi trimisul special al preşedintelui rus Dmitri Rogozin în Transnistria, relatează „Novii Reghion”.

"Soluția celor mai complexe probleme se află în sfera legată de procesele de integrare. Iar cei care nu înţelegacest lucru sînt oameni ciudați", - a spus Rogozin. El a adăugat că astăzi toată lumea se îndreaptă spre integrare.

"Ţările europene scot din bugetele lor o mulţime de bani pentru a menţine o Uniune Europeană mare, pentru că ei înţeleg că a supravieţui de unul singur în această lume este imposibil", - a declarat trimisul special al presedintelui Rusiei în Transnistria.

Rogozin a menţionat că Rusia a început deja să se miște spre procesele de integrare. "Uniunea vamală şi multe altele – sunt un bun exemplu, pentru că în spațiul post-sovietic am trăit împreună mulţi ani", - a spus Rogozin. El și-a exprimat speranţa că, după inaugurarea lui Vladimir Putin, va începe lucrul comisia moldo-rusă, în care se presupune că vor fi reprezentanţi ai Transnistriei.

"Sînt probleme economice, care nu pot fi discutate cu Chişinăul fără Tiraspol și este dificil să fie discutate cu Tiraspolul, fără Chișinău. Multe lucruri sînt legate între ele. Nu există nicio alternativă la procesele de integrare, şi le vom propune ", - a remarcat Dmitri Rogozin.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
870 locuitori

Dubna este un sat şi comună din raionul Soroca. Dubna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 25 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 870 de oameni. Satul Dubna a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.