11 may 2021, 12:30 views 2684
Construcția celui mai mare butoi din lume într-un sat din Moldova este spre finalizare
11 may 2021, 12:30 views 2684

Construcția celui mai mare butoi din lume într-un sat din Moldova este spre finalizare

Construcția celui mai mare butoi din lume este pe ultima sută de metri. Acesta prinde contur în satul Scoreni din raionul Strășeni, localizat la 30 km distanță de Chișinău, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Înălțimea acestuia ajunge la 6,5 metri, iar lungimea va fi de peste 10 metri. Construcția va deveni muzeul satului în care urmează să fie expuse obiecte vechi, lăsate de strămoși și va putea fi folosită și ca sală de primire a delegațiilor străine.

Conform primarei satului Scoreni, lucrările au fost sistate pentru o perioadă, din cauza majorării prețului la materialele de construcții.

Dragi scoreneni, lume bună de pretutindeni! De ceva timp, nu v-am informat cum merg lucrările la butoiul nostru. Din motiv că, pe parcursul anului au avut loc majorări de prețuri considerabile la metal și lemn, s-a majorat și costul lucrărilor, astfel sîntem în proces de căutare a surselor financiare. Din fericire, antreprenorul a decis să continue lucrările. Butoiul se îmbracă cu peliculă, pentru a fi protejat de umezeală apoi vă v-om informa despre mersul lucrărilor”, a menționat Svetlana Tabacari, primara satului Scoreni.

Costul total al proiectului se ridică la 3 milioane de lei.

Source: noi.md

Keywords:

turism , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1019 locuitori

Voroteţ este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1019 oameni. Satul Voroteț a fost menționat documentar în anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.