25 may 2016, 10:57 views 6360
Trei localităţi au găzduit Caravana Biodiversităţii
25 may 2016, 10:57 views 6360

Trei localităţi au găzduit Caravana Biodiversităţii

Mai multe acţiuni ecologice s-au desfăşurat în cadrul unei campanii dedicate Zilei Mondiale a Biodiversităţii marcate la 22 mai. "Caravana Biodiversităţii – 2016" a fost organizată de Ministerul Mediului care a ales în acest an destinaţii ce fac parte din fondul ariilor naturale protejate de stat.

Astfel, pe parcursul săptămînii trecute o echipă formată din reprezentanţi ai structurilor ministerului, Academiei de Ştiinţe a Moldovei, ai organizaţiilor neguvernamentale de mediu şi autorităţilor locale s-au deplasat la liceele din satul Lozova, raionul Străşeni (Rezervaţia ştiinţifică "Codrii"), satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni ("Plaiul Fagului"), precum şi din oraşul Orhei (Parcul Naţional Orhei).

Specialiştii au prezentat localnicilor informaţii cu privire la importanţa protecţiei mediului, conservarea habitatelor şi ecosistemelor naturale. Totodată, pentru elevi au fost organizate excursii în rezervaţiile naturale, unde au fost explicate metode de folosire raţională a biodiversităţii în contextul dezvoltării durabile.

Prima ediţie a "Caravanei Biodiversităţii" a fost lansată în anul 2013. Campania se înscrie în acțiunile Deceniului Internaţional al Biodiversităţii 2011-2020, desemnat de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Source: moldpres.md

Keywords:

localitati , natura , ecologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.