28 may 2024, 12:00 views 989
Specialist în siguranța rutieră avertizează: Intersecția Cojușna II, pericol real pentru șoferi
28 may 2024, 12:00 views 989

Specialist în siguranța rutieră avertizează: Intersecția Cojușna II, pericol real pentru șoferi

Modificarea recentă a traficului la intersecția Cojușna II (a 2-a intrare - ieșire în s. Cojușna), situată pe drumul național R1 (Chișinău - Ungheni), a atras atenția specialistului în siguranța rutieră Ilie Bricicaru, director al Observatorului de Siguranță Rutieră din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, anunță Noi.md

Potrivit lui, restricționarea unei benzi la această intersecție a creat un efect de îngustare bruscă a drumului, ceea ce poate provoca accidente grave.

"N-am să mă refer la abordarea generală, fiindcă este dependentă de mult mai multe elemente, inclusiv, accesul la terenul din zona drumului, dar numai la faptul soluției de închidere (restricționare) a unei benzi (crearea fenomenului de ”gît de sticlă”). În cazul în care cel care circulă regulamentar, nu este foarte atent și precaut, riscul ca cel de-al doilea șofer (dreapta) să fie ”aruncat” de pe drum este foarte mare. Consecințele pot fi foarte dure," a explicat Bricicaru.

Bricicaru a accentuat că această soluție de restricționare trebuie evaluată atent.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
976 locuitori

Revaca este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.06 km. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 976 locuitori. Satul Revaca a fost menționat documentar în anul 1760.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.