Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 mai 2024, 12:00 views 851
Specialist în siguranța rutieră avertizează: Intersecția Cojușna II, pericol real pentru șoferi
28 mai 2024, 12:00 views 851

Specialist în siguranța rutieră avertizează: Intersecția Cojușna II, pericol real pentru șoferi

Modificarea recentă a traficului la intersecția Cojușna II (a 2-a intrare - ieșire în s. Cojușna), situată pe drumul național R1 (Chișinău - Ungheni), a atras atenția specialistului în siguranța rutieră Ilie Bricicaru, director al Observatorului de Siguranță Rutieră din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, anunță Noi.md

Potrivit lui, restricționarea unei benzi la această intersecție a creat un efect de îngustare bruscă a drumului, ceea ce poate provoca accidente grave.

"N-am să mă refer la abordarea generală, fiindcă este dependentă de mult mai multe elemente, inclusiv, accesul la terenul din zona drumului, dar numai la faptul soluției de închidere (restricționare) a unei benzi (crearea fenomenului de ”gît de sticlă”). În cazul în care cel care circulă regulamentar, nu este foarte atent și precaut, riscul ca cel de-al doilea șofer (dreapta) să fie ”aruncat” de pe drum este foarte mare. Consecințele pot fi foarte dure," a explicat Bricicaru.

Bricicaru a accentuat că această soluție de restricționare trebuie evaluată atent.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
651 locuitori

Mărdăreuca este un sat din cadrul comunei Boşcana, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de  19 km de oraşul Criuleni şi la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 651 de oameni. Satul Mărdăreuca a fost întemeiat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.