22 iunie 2024, 11:00 Cultura views 1783
La Căușeni a fost inaugurat monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt
22 iunie 2024, 11:00 Cultura views 1783

La Căușeni a fost inaugurat monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la inaugurarea monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt, din orașul Căușeni. Șeful Executivului a felicitat locuitorii orașului pentru această inițiativă, care vine să aducă un omagiu marelui domnitor.

„Acum, 520 de ani, Ștefan cel Mare a luptat pentru ca noi să avem, azi, pămînturile protejate și consolidate, iar copiii noștri să poată să crească, să lucreze și să-și întemeieze familii pe un pămînt în care domnește pacea”, a spus premierul Dorin Recean.

Inițiativa de edificare a monumentului urmărește conservarea valorilor istorice și dezvoltarea patrimoniului cultural. Proiectul a fost posibil și cu susținerea Consiliului Județean Neamț, care a venit cu o contribuție proprie. Banii, în mare parte alocați din bugetul raionului, au fost investiți în lucrările de construcție a postamentului, pavajului, instalarea felinarelor, dar și în reabilitarea unei porțiuni a podului din împrejurime.

La data de 2 iulie, se vor împlini 520 ani de la trecerea la cele veșnice a marelui domnitor al Moldovei Ștefan cel Mare și Sfînt.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Căușeni , monument , Stefan cel Mare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
717 locuitori

Stohnaia este un sat în componența orașului Rezina, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 717 oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.