23 june 2022, 17:30 views 1156
Roibu: ”Să ne bucurăm de țara noastră, pentru că chiar avem un popor frumos”
Photo: a-tv.md
23 june 2022, 17:30 views 1156

Roibu: ”Să ne bucurăm de țara noastră, pentru că chiar avem un popor frumos”

Președintele mișcării de tineret ”Urmații lui Ștefan”, Dumitru Roibu a felicitat moldovenii cu Ziua Suvernității care este marcată astăzi în țara noastră.

”Astăzi în Republica Moldova marcăm 32 de ani de la adoptarea declarației de suveranitate. Această declarație este un document important în istoria țării noastre, care are consecințe juridice și care în linii generale care a pus bazele constituției care a fost votată la 29 iulie 1994. Pentru statul tînăr, independent Republica Moldova, acesta este un document de bază care a pus principiile fundamentale pentru dezvoltarea ulterioară a țării noastre. Vin cu un mesaj de felicitare către cetățenii noștri pentru că suveranitatea este o valoare absolută pentru țara noastră, este o valoare care ne reprezintă pe noi, care ne impune în plan regional și ne marchează ca această țară mică și frumoasă care este Moldova. Vreau să vă felicit, să vă doresc tuturor ca să avem cu toții parte de un stat puternic, de un stat în care să avem cu toții un nivel de trai și de bunăstare care să ne permită să rămînem și să ne dezvoltăm aici. Să ne bucurăm de țara noastră, pentru că chiar avem un popor frumos, un popor talentat, un popor care duce faima în toată lumea nu doar prin cultură și prin dans, dar și prin spor și prin alte domenii. Felicitări tuturor încă odată cu ziua suveranității”, a declarat Roibu.

Reamintim că astăzi este sărbătorită Ziua Suveranităţii Republicii Moldova. Declaraţia de Suveranitate a fost adoptată acum 32 de ani, pe 23 iunie 1990, de către deputaţii Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti.

Potrivit istoricilor, Declarația a fost adoptată într-un context istoric complex, marcat de o paradă a suveranităţilor, proces care a cuprins întreg spațiul sovietic.

Documentul stipulează caracterul unitar şi indivizibil al statului.

 

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
266 locuitori

Evghenievca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea Evghenievca se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de oameni. Satul Evghenievca a fost întemeiat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.