20 february 2018, 14:36 views 8694
Numărul localităților care condamnă unionismul a ajuns la 217
20 february 2018, 14:36 views 8694

Numărul localităților care condamnă unionismul a ajuns la 217

Numărul localităţilor care semnează declaraţii prin care condamnă unionismul este în continuă creştere.

Potrivit parlamentarului socialist Vlad Batrîncea, doar pe parcursul zilei de ieri 12 localitați din țară s-au alăturat campaniei privind condamnarea unionismului.

Iar în declarațiile semnate de primarii și majoritatea consilierilor, aleșii locali se arată indignați de atacurile regizate la adresa statalității Republicii Moldova, de lipsa de reacție din partea conducerii statului și a organelor de drept, relatează Noi.md.

Printre localităţile semnatare se regăsesc oraşele Ştefan Vodă, Floreşti, satele Cremenciug, Cosăuți din raionul Soroca, satul Bogdănești din raionul Briceni, dar şi altele.

Conducerea administrațiilor publice locale cere, în regim de urgență, luarea măsurilor necesare în vederea consolidării și protejării securității naționale, suveranițății și statalității Republicii Moldova.

Numărul localităţilor care au semnat declaraţii de condamnare a unionismului a ajuns la 217.

Source: noi.md

Keywords:

localitati , unioniști

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
113 locuitori

Uiutnoe este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Uiutnoe a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.