15 december 2011, 12:27 views 4301
15 december 2011, 12:27 views 4301

A fost fondată ”Uniunea orașelor din Moldova”


Foto: omg.md 

Miercuri, 14 decembrie, primarii a nouă oraşe au anunţat despre crearea asociaţiei obşteşti ”Uniunea oraşelor din Moldova”.

Scopul creării asociaţiei este asigurarea unei cooperări comune pentru dezvoltarea economică şi socială a oraşelor din ţară, atragerea investiţiilor, implementarea programelor pe baza de parteneriat public – privat, înfiinţarea a noi locuri de muncă etc.

Membrii fondatori ai asociaţiei sînt primarii oraşelor Cahul, Taraclia, Vulcăneşti, Floreşti, Criuleni, Anenii-Noi, Bălţi, Soroca şi Ocniţa. Asociaţia obştească „Uniunea oraşelor din Moldova” urmează a fi înregistrată la Ministerul Justiţiei. Deocamdată a fost aprobat statutul Asociaţiei, ales Consiliul acesteia şi format Prezidiul. În calitate de preşedinte al Uniunii a fost ales primarul oraşului Cahul, Petru Burlacu. 

Potrivit membrilor fondatori ai „Uniunii Oraşelor din Moldova”, aceasta este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, care a fost creată de unităţile administrativ-teritoriale, oraşe si municipii, prin exprimarea liberă a voinţei poporului şi consiliilor locale.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.