|
La Soroca a fost inaugurată o expoziție dedicată marinei moldovenești (Foto, Video)
Zeci de corăbii medievale în miniatură sînt prezentate publicului în cadrul Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca, informează Noi.md.
Expoziţia are genericul „Istoria marinei moldoveneşti - mîndria ţării" și a fost vernisată în data de 18 iunie. Expoziţia este unică în Moldova şi a fost creată în baza documentelor istorice de arhivă, adunate cu multă dăruire și atenție de Ion Friptu, fost militar în marină.
Potrivit lui Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din orașul Soroca, expoziția aparține directorului Centrului de Informare și Promovare a Turismului, Nicolae Platon și va fi expusă pentru ultima dată publicului.
„Avem 16 obiecte din antichitate din epoca medievală. Este o descoperire, noi vorbim despre eroismul terestru, dar nimeni nu a vorbit pînă acum despre faptul că noi am avut şi o flotă extraordinară şi moldovenii au contribuit semnificativ la dezvoltarea flotei maritime", a spus Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca.
Expoziţia va fi deschisă pînă la finele lunii iulie.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1590
- Populația:
- 392 locuitori
Receşti este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.25 km. Satul Recești este situat la o distanță de 30 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 392 de oameni. Prima atestare a satului Recești datează din anul 1590.
Comments
(0)