20 january 2016, 10:32 views 7571
Curajoșii moldoveni de la Soroca (Video)
20 january 2016, 10:32 views 7571

Curajoșii moldoveni de la Soroca (Video)

Creştinii ortodocşi au sărbătorit ieri Boboteaza pe stil vechi, care este sărbătoarea Botezului lui Iisus Hristos. Creştinii au mers de dimineaţă la slujbele religioase la bisericile din localităţi, de unde au luat aghiazmă.

Patru curajoşi – Mihai Toporovschi, Sorin Vizitiu, Sergiu Blajin şi Iurie Leso au intrat în apele reci ale Nistrului pentru a prinde crucea aruncată de părintele Sorin Huluţă, de la biserica Sfinţii Martiri Brancoveni din oraşul Soroca.

Source: provincial.md

Keywords:

moldovenii , Soroca , sarbatoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1605
Populația:
15462 locuitori

Vulcăneşti este un oraş din Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, oraşul Vulcăneşti este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15462 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.