01 november 2024, 10:30 About «romanianism» of some Moldovians views 960
Festivalul colindelor în Rîșcani: O seară de neuitat în spiritul Crăciunului
01 november 2024, 10:30 About «romanianism» of some Moldovians views 960

Festivalul colindelor în Rîșcani: O seară de neuitat în spiritul Crăciunului

Orașul Rîșcani a fost gazda celei de-a 18-a ediții a Festivalului raional al Colindelor, un eveniment anual dedicat sărbătorii Nașterii Domnului. Festivalul, cu genericul "Astăzi s-a născut Hristos", a reunit numeroase colective din raionul Rîșcani, într-o colaborare frumoasă cu Protopopia Rîșcani, pentru a sărbători acest moment important.

În incinta Școlii de Arte Rîșcani, evenimentul a fost deschis cu un mesaj de la protoiereul mitrofor Teodor Domniță, protopop de Rîșcani, dar și Ulea Calistru, șefa Secției Cultură. Ambii au subliniat importanța acestei sărbători și au mulțumit tuturor participanților pentru implicarea lor în organizarea evenimentului.

Printre participanți s-au numărat corul Protopopiei Rîșcani, studenta Maria Vasilache, corurile bisericilor "Adormirea Maicii Domnului" și "Sf. Mare Mucenic Pantelimon" din Rîșcani, precum și numeroase colective culturale din satele din jur. Fiecare grup a adus un omagiu unic sărbătorii, interpretând colinde tradiționale pline de evlavie și pasiune.

Evenimentul a fost onorat și de prezența vicepreședintelui raionului, Igor Stoian, care a apreciat talentul și dedicarea tuturor celor implicați.

La finalul festivalului, colindătorii au fost răsplătiți cu tradiționalul colac și cadouri dulci, oferite de către Consiliul Raional Rîșcani.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
125 locuitori

Valea Verde este un sat din cadrul comunei Copanca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 125 de oameni. Satul Valea Verde a fost înființat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.