06 september 2023, 16:00 About «romanianism» of some Moldovians views 2119
Spitalul din Rîșcani are un aparat nou de ultrasonografie
06 september 2023, 16:00 About «romanianism» of some Moldovians views 2119

Spitalul din Rîșcani are un aparat nou de ultrasonografie

Cei peste 24 de mii de locuitori din raionul Rîșcani, vor beneficia de un aparat de ultrasonografie de ultimă generație.

Acest lucru a fost posibil datorită sprijinului oferit de către Ambasada Japoniei la Chișinău.

Acum, lucrătorii medicali vor putea depista maladiile, precum cancerul la cea mai mică stadie, astfel să le ofere pacienților mai multe șanse la viață.

În Centrul de Sănătate Rîșcani, de mai bine de un an de zile, nu a existat vreun aparat de ultrasonografie, întrucît cel vechi, care avea deja un termen de exploatare de peste 30 de ani, se defectase, transmite Noi.md cu referire la tv8.

Ultrasonograful va fi funcțional abia în iunie 2024. Pînă atunci urmează să fie elaborate și aprobate toate documentele necesare.

Pînă în prezent, Japonia a oferit Republicii Moldova finanțare nerambursată în sumă de peste 6 milioane de dolari pentru 82 de proiecte în domenii precum educație, sănătate și utilității publice.

Source: noi.md

Keywords:

spital , Rîșcani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1493
Populația:
216 locuitori

Dumeni este un sat din cadrul comunei Duruitoarea Nouă, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Rîșcani și la 206 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Satul Dumeni a fost menționat documentar în anul 1493.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.