05 april 2015, 14:30 About the Moldavian language views 11947
„Ziua uşilor deschise” la penitenciarul din Rezina (FOTO)
Photo: provincial.md
05 april 2015, 14:30 About the Moldavian language views 11947

„Ziua uşilor deschise” la penitenciarul din Rezina (FOTO)

Pentru al doilea an consecutiv, deținuții condamnați la detențiune pe viață au avut parte de cel mai prețios cadou din viața lor, revederea cu rudele, prietenii şi persoanele apropiate în cadrul „Zilei uşilor deschise".

Astfel, la data de 30 aprilie 2015, după un an de așteptare, persoanele condamnate la detențiune pe viață, s-au pregătit ca la carte, profund emoționați, și-au îmbrățișat ființele dragi și au depănînd amintiri împreună.

Scopul acestei frumoase interacțiuni îl constituie reconsolidarea legăturii persoanelor private de libertate cu societatea civilă şi susținerea moralului acestora.

În cadrul reuniunii, deținuții au venit în fața oaspeților cu un program artistic, care a cuprins piese de teatru și cîntece din repertoriul marilor artiști autohtoni, astfel încît, sărbătoarea a devenit una de suflet, sensibilizînd publicul pînă la lacrimi.

La finele evenimentului, deținuții participanți au primit diplome din partea directorului DIP, Ana Dabija. La rîndul lor, aceștia au mulțumit din toată inima conducerii DIP, dar și organizatorilor pentru frumoasa ocazie de a se întâlni cu cei dragi de acasă.

Notă DIP: Actualmente în Penitenciarul nr.17-Rezina își ispășesc pedeapsa 346 de deținuți, dintre care 95 sunt condamnați la detențiune pe viață.

Source: provincial.md

Keywords:

familie , Moldova , inchisoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
103 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Localitatea Romanovca se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 103 oameni. Cătunul Romanovca a fost întemeiat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.