12 november 2015, 16:21 Sculpture views 6616
Au fost finalizate lucrările de construcţie a unui drum din Hînceşti
12 november 2015, 16:21 Sculpture views 6616

Au fost finalizate lucrările de construcţie a unui drum din Hînceşti

Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a anunţat despre finalizarea construcţiei unui drum în oraşul Hînceşti. O comisie de recepţie a apreciat ieri calitatea lucrărilor.

Este vorba de prima etapă a proiectului „Dezvoltarea atractivităţii economice în sectorul cu potenţial industrial regional al oraşului Hînceşti prin construcţia capitală a drumului de ocolire". În cadrul acesteia a fost construit un kilometru de drum care va îmbunătăţi accesul spre traseele naţionale Chişinău - Hînceşti - Cimişlia - Basarabeasca şi respectiv Chişinău - Leova.

Potrivit ADR Centru, prin construcţia drumului de ocolire va fi uşurat traficul naţional şi internaţional. „Aceasta va contribui la dezvoltarea economică a oraşului Hînceşti, îmbunătăţindu-se şi condiţiile de trai ale locuitorilor centrului raional, iar 450 de case vor fi ferite de alunecări de teren. Totodată, se deschid perspective pentru raioanele învecinate", au menţionat surse de la Agenţie.

Cea de a doua etapă a proiectului va demara la începutul anului viitor şi prevede construcţia unui sector de 1,5 km de drum de ocolire. De asemenea, sînt preconizate lucrări de amenajare a teritoriului adiacent şi instalarea sistemului de iluminare.

Valoarea proiectului este de 73 de milioane de lei, alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. Pentru prima etapă a programului au fost repartizaţi aproximativ 16 mln de lei.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

drum , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
327 locuitori

Curtoaia este un sat din cadrul comunei Condrăteşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 327 de oameni. Satul Curtoaia a fost menționat documentar în anul 1822.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.